marți, 26 iulie 2022

De ce leziunea de menisc este o mare problemă pentru sportivi tratament fisura menisc45

 De ce leziunea de menisc este o mare problemă pentru sportivi

Introducere: Care sunt cele mai frecvente cauze ale leziunilor de menisc?

cuvinte cheie: ruptura de menisc , prevenire a leziunilor

Cele mai frecvente cauze ale leziunilor de menisc sunt o lovitură directă, răsucirea sau întoarcerea genunchiului și căderea.

Leziunile de menisc sunt adesea cauzate de lovituri directe la genunchi sau de răsucirea sau răsucirea acestuia. Rupturile meniscale pot apărea și după căderi.


A patra cauză a leziunilor de menisc - Tendința către antrenamentul pentru sărituri verticale (cuvânt cheie: antrenament pentru sărituri verticale)

A patra cauză a leziunii de menisc este tendința de antrenament pentru sărituri verticale. Acest lucru poate duce la o varietate de leziuni, inclusiv rupturi ACL și alte leziuni la genunchi.

Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să te concentrezi pe forma și tehnica ta, spre deosebire de viteza sau înălțimea ta.

Antrenamentul pentru sărituri verticale a fost legat de multe leziuni, inclusiv rupturi de LCA, tendinita rotuliană și leziuni ale ligamentelor colaterale mediale.

A cincea cauză a leziunilor de menisc - Tendința către antrenamente limitate la suprafață (cuvânt cheie: exerciții de lacrosse)

Lacrosse este un sport popular care a devenit din ce în ce mai popular în ultimul deceniu. Accidentările sunt inevitabile pentru toți jucătorii, dar este important să știți ce poate provoca accidentări.

A cincea cauză a leziunilor de menisc este antrenamentul limitat la suprafață (cuvânt cheie: exerciții de lacrosse). Acest tip de antrenament nu permite jucătorului să folosească întreaga gamă de mișcare și poate duce la accidentări de suprasolicitare.

Antrenamentul limitat la suprafață poate fi văzut ca urmare a faptului că jucătorii de lacrosse devin prea concentrați pe viteză, putere și agilitate și nu suficient pe tehnică. Cea mai bună modalitate de a evita antrenamentul limitat la suprafață este să te concentrezi pe tehnica adecvată și să folosești exerciții care permit o gamă completă de mișcare.

A șasea cauză a leziunilor de menisc - Concurență în creștere pentru timpul de joc (cuvânt cheie: sănătatea jucătorului)

A șasea cea mai frecventă cauză a leziunilor de menisc este competiția crescută pentru timpul de joc. Creșterea competiției pentru timpul de joc a dus la accidentarea mai multor jucători.

Creșterea competiției pentru timpul de joc se datorează creșterii ligilor sportive de tineret și a echipelor sportive profesioniste. Mai mulți jucători sunt implicați în aceste tipuri de ligi și echipe, ceea ce crește potențialul de accidentare.

A șasea cea mai frecventă cauză a leziunilor de menisc este creșterea competiției pentru timpul de joc. Creșterea competiției a dus la accidentarea mai multor jucători din cauza riscului de accidentare asociat cu sesiunile de antrenament de mare intensitate și jocurile intense.

Concluzie: De ce atletului ar trebui să le pese de factorii de risc pentru rănirea meniscului

Factorii de risc pentru leziunea meniscului sunt destul de complexi și nu sunt pe deplin înțeleși. Această lucrare își propune să ofere o mai bună înțelegere a acestor factori de risc, ceea ce îi va ajuta pe sportivi să ia decizii informate cu privire la sportul și reabilitarea lor.

În concluzie, sportivul ar trebui să ia în considerare următorii factori de risc:

- Încărcare comună

- Istoricul accidentărilor

- Vârsta

- Sexul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu